Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sacher torta

Hozzávalók:

vaj
120 gramm
porcukor
80 gramm
tojás
6 darab
étcsokoládé
120+100 gramm
kristálycukor
160 gramm
búzaliszt
120 gramm
sárgabaracklekvár
7-8 evőkanál
étolaj
1-2 evőkanál

Elkészítés:

A recept háromszorosa elegendő egy 30×40-es, szögletes sütőkerethez.
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni.
A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat
Ha a tojássárgákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.
Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verjük kemény habbá a kristálycukorral.
Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet. Figyelem! A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk, hogy ne keverjük túl!
Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül! Figyelem! A piskóta kisültét tűpróbával ellenőrizzük!
A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.
A piskóta tetejét vágjuk le simára, majd a tölteni való részt vágjuk vízszintesen félbe.
20160623_165029
Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.
20160623_170359
Az étcsokit mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az 1 ek étolajat, majd bevonjuk vele a tortát. Dermedés után forró késsel szeleteljük.Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe.