Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Ribizlis vaníliakrémes tekercs

Hozzávalók:

tojás
8 darab
finomliszt
8 evőkanál
cukor
8 evőkanál
sütőpor
2 kávéskanál
tej
5 deciliter
cukor
5 evőkanál
vanília aroma ( Dr. Oetker)
1 csomag
vaníliás pudingpor
1.5 csomag
vaj
5 dekagramm
piros ribizli
20 dekagramm
ribizli lekvár
3-4 evőkanál

Elkészítés:

Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. A tepsi mérete legyen nagy, nekem 40×35-ös volt.
A tepsiből kivéve a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát nedves konyharuhába tekerjük.
A tejet a cukorral, vanília aromás és a pudingporral sűrűre főzzük, ha kihűlt, eldolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal.
Kihajtjuk a tésztánkat, megkenjük ribizlilekvárral majd megtöltjük a krémmel és ribizlit szórunk rá.kicsit hagyjunk a külső díszítésre a krémből, majd újra feltekerjük.
20160619_185755

20160619_190401

20160619_190555

Díszítéshez:

A tekercset díszítjük a maradék krémmel, ribizlivel.