Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Reform túrógombóc fahéjas mártásban

Hozzávalók:

túró félzsíros
500 gramm
kuszkusz
70 gramm
tojás
3 darab
1 csipet
szódabikarbóna
1 csipet
zsemlemorzsa
5 evőkanál
natúr joghurt zsírszegény
200 gramm
eritrit
3 evőkanál
fahéj
1 evőkanál
kókuszzsír
2 evőkanál

Elkészítés:

Reform túrógombóc fahéjas mártással 4 főre:

1. Túrógombóc hozzávalóit villával kikeverjük (túró, tojás, kuszkusz, só, szódabikarbóna, eritrit 1 ek), majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

2. 1 óra hűtés után gombócokat formálunk és lobogó forró vízben kifőzzük őket (kb 10 perc), majd kiszedjük, leszűrjük.

3. Serpenyőbe kókuszzsírt olvasztunk, zsemlemorzsát rászórjuk, és eritritet 1 evőkanállal, majd beleforgatjuk a túrógombócokat.

4. Elkészítjük a fahéjas mártást nagyon egyszerűen: natúr joghurtba a fahéjat és eritritet habverővel kikeverjük. A mártást  fogyaszthatjuk hidegen is melegen is a túrógombócokhoz.

Jó étvágyat hozzá!