Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Rántott kelkáposzta batyu Pesztós Pennével

Hozzávalók:

darált sertéshús
50 dekagramm
champion gomba
20 dekagramm
olaj
5 deciliter
húsraguhoz 3 evőkanálnyi a többi a sütéshez
só, bors
1 csipet
paradicsomlé
2 deciliter
vöröshagyma
1 fej
külső nagyobb kelkáposztalevél
6 darab
liszt
15 dekagramm
zsemlemorzsa
15 dekagramm
tojás
2 darab
penne tészta
50 dekagramm
pesztó
80 gramm

Elkészítés:

  1. Kelkáposzta leveleit bő, forró enyhén sós vízben pár percig előfőzöm, majd kiszedem hűlni
  2. Vöröshagymát felkockázom, megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a gombát és a darált húst , befűszerezem sóval, borssal, felöntöm a paradicsomlével, és készre sütöm benne a húst.
  3. Kifőzöm a penne tésztát enyhén sós bő, vízben, majd leszűröm. Ezután beleforgatom a pesztóba, és serpenyőben rápirítok még egy kicsit.
  4. Kelkáposzta levelek közepére helyezem a gombás darált húst és úgy mint egy batyut, felül összekötöm a levél száját nehogy kifolyjon a hús belőle (akár sima cérnával is megköthetjük). Nekünk 6 nagyobb káposztalevélbe fért bele a fél kiló hús. Ezek után óvatosan bepanírozom a töltött káposztabatyut, és kisütöm forró olajba.
  5. Pesztós pennével tálalom.

 

Az étel a kedves Férjem találmánya és ő is készítette el. Fincsi 🙂