Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Provanszi céklafőzelék hajdinafasírttal

Hozzávalók:

Cékla
200 gramm
Sárgarépa
100 gramm
Burgonya
80 gramm
Vaj
10 gramm
Méz
1 evőkanál
Só, bors, őrölt kömény
1 csipet
Natur joghurt
50 gramm
Zabpehely liszt
2 evőkanál
Kakukkfű
1 csipet
Hajdina
1 bögre
Olívaolaj
1 evőkanál
Vöröshagyma
1 fej
Kaliforniai paprika
2 darab
Fokhagyma
3 gerezd
Tojás sárgája
3 darab

Elkészítés:

Céklafőzelék:

  1. Céklát, sárgarépát, burgonyát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk, és felkockázzuk. A vajban elkezdjük sütni a sárgarépát, 1 evőkanál mézet csurgatunk rá, kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a céklát, végül a burgonyát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd ízesítjük csipet sóval, borssal, és őrölt köménnyel. Ha a zöldségek megpuhultak, a tűzről levéve leturmixoljuk őket.
  2. Készítünk egy laza joghurtos zabpehelylisztes habarást. A főzeléket a tűzre visszatéve hozzászoktatással behabarjuk, és forralásig főzzük még.Ezután szórjuk meg friss vagy szárított kakukkfűvel.

Hajdinafasírt:

  1. Egy bögre hajdinát kevés olívaolajon megpirítunk, majd háromszoros vízzel felengedjük és puhulásig főzzük.
  2. A megfőtt hajdinát leszűrjük és hozzáadunk egy lereszelt sárgarépát és egy fej lereszelt vöröshagymát, a 2 apró darabokra vágott kaliforniai paprikát , reszelt fokhagymát, végül a 3 tojás sárgáját, sót és borsot.
  3. A kapott masszából kis fasírt pogácsákat gyúrunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 160 fokon.
  5. Ha elkészült a fasírtunk a céklafőzelékhez tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! 🙂