Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Penész süti

Hozzávalók:

liszt
0.5 kilogramm
tojás
4 darab
margarin
25 dekagramm
cukor
30 dekagramm
sütőpor
2 teáskanál
epres pudingpor
1 darab
rum aroma
alma
2-3 darab

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját a 15 porcukorral kikeverjük. A lisztben a margarin elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a sütőpor egy kicsi sót és a tojásos-cukros keveréket. Addig gyúrjuk amíg el nem válik a tál falától. 3 részre osztjuk 1 nagy és 2 kicsi cipót formázzunk belőle. Majd a tésztát hűtőbe rakjuk 2,3 vagy 4 órán át amíg a tészta kemény nem lesz. Miután kemény lett a legnagyobb cipót kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nagy-lyukú reszelőn lereszeljük a tésztát. A tésztára alma cikkeket rakunk, majd megint tésztát reszelünk rá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és az epres pudingport. A tésztára öntjük az epres-tojáshabot, majd erre ráreszeljük az utolsó tészta cipót. 170-180 fokon ( alacsony fokon) 1 óra alatt aranybarnára sütjük.