Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pati szivárvány tortája

Hozzávalók:

tojás
6 evőkanál
liszt
6 evőkanál
cukor
6 evőkanál
sütőpor
2 kávéskanál
piros, kék, zöld, sárga ételfesték
3-6 kávéskanál
kakaó
4-5 evőkanál
liszt
3 evőkanál
kristálycukor
4 evőkanál
tej
0.5 liter
vaj
10 dekagramm
tejszínhab
200 milliliter

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 6 részre osztjuk az egyiket zölddel, a másikat kékkel a harmadikat sárgával, a negyediket pirossal, az ötödiket lilával ( kék és piros) az utolsó narancssárgával ( piros- sárga) színezzük
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát a következő képen piros-narancssárga-sárga-zöld-kék-lila.
20160415_125002
180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. ha megsült kiborítjuk.
20160415_133209
Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet a tejet a lisztet, a cukrot és a kakaót sűrű pudinggá főzzük a tűzhelyen a kihűlt beledolgozzuk a vajat.
Miután a piskóta kihűlt félbevágjuk.
20160415_185812
A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük és kicsi habcsókokat nyomunk a tortára.
20160415_191010
Befedjük a tortát a másik lappal az oldalát és a tetejét kétszínű tejszínhabbal díszítjük és csokidísszel.