Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Nutellamisu

Hozzávalók:

habtejszín
500 milliliter
mascarpone
500 gramm
vaníliarúd
1 darab
kikapart belseje
tojás
2 darab
csak a sárgája
cukor
2 evőkanál
Nutella
4 evőkanál
tej
1,5 deciliter
babapiskóta
12 darab
kakaópor
megszórni a tetejét

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a tejet, és keverj bele 1 evőkanál Nutellát. Vedd le a tűzről, mártogasd bele a babapiskótákat, majd rakd ki velük egy tál alját.
  2. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a habtejszínt és a vaníliarúd belsejét is add hozzá, és habverővel keverd habosra. Ezután egy lapáttal vagy fakanállal a mascarponét is keverd hozzá. Ennek a krémnek a felét kend a babapiskótára.
  3. A Nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattad, add hozzá a maradék 3 evőkanál Nutellát. Ha idő közben kihűlt, egy kicsit melegítsd meg, hogy könnyebben elolvadjon benne a Nutella. Ez a Nutellás krém lesz a következő réteg, aztán jöhet újra még egy réteg a maradék mascarponés krémből. A tetejét végül szórd meg a kakaóporral.