Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Meggyes csokis kevert

Hozzávalók:

porcukor
25 dekagramm
tojás
5 darab
vaníliás cukor
1 darab
margarin
25 dekagramm
liszt
30 dekagramm
sütőpor
1 csomag
tej
1-1,5 deciliter
meggy
15-20 dekagramm
étcsokoládé
10 dekagramm
kakaó
3-4 evőkanál

Elkészítés:

A margarint fehéredésig keverjük majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojások sárgáját. Ha egyneművé vált a keverék hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és tejjel hígítjuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük majd a masszához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a habot nehogy megtörjön a tésztát két részre osztjuk az egyiket kakaóval színezzük. Az étcsokoládét durván feldaraboljuk majd a fehér keverékhez adjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és a levét a kakaós masszához adjuk ezzel hígítjuk a tésztát ha túl sűrű. Majd a kakaós keverékhez adjuk a meggyet. A tepsit sütőpapírral béleljük majd minfódkét masszát a tepsibe öntjük tetszés szerint 180 fokon kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.