Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Marlenka (kakaós)

Hozzávalók:

finomliszt
70 dekagramm
méz
3 evőkanál
margarin
10 dekagramm
kristálycukor
30 dekagramm
ecet
1 evőkanál
szódabikarbóna
1 teáskanál
tojás
2 darab
kakaópor (cukrozatlan)
2 evőkanál
rama margarin
25 dekagramm
tejszín izű pudingpor
2 darab
tej
6 deciliter
porcukor
4 evőkanál
sűrített tej
170 gramm

Elkészítés:

Előző nap a sűrített tejet dobozostól megfőzzük úgy, hogy elbukjon a vízben, 2 órán keresztül főzzük.

Elkészítjük a tésztát:
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a Ramát, a mézet és a cukrot, de állandóan kevergetjük, hogy le ne égjen. Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet, majd ezt is a mézes keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a tojást. Ha barna massza keletkezik, lehúzzuk a tűzről. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a masszához adjuk. Ha a tészta nem jól keveredik, lehet hozzáönteni egy kis tejet, vagy vizet. Összegyúrjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát pihentetjük. Mikor megpihent öt részre osztjuk. Mindegyiket külön-külön megsütjük Ramával kikent és lisztezett tepsi hátoldalán.  Amit levágtam a tésztából széleket, azt is megsütöttem, mert azzal lesz megszórva a marlenka teteje. Mielőtt a tésztát betennénk a sütőbe, villával a tetejét kicsit szurkáljuk meg. 170 °C-on, kb. 5-7 percig süssük. A tésztára oda kell figyelni, mert vékony és hamar odaég.

Elkészítjük a tölteléket:
Pudingot főzünk a tejből, pudingporból és a cukorból, majd kihűtjük. A Ramát kikeverjük a sűrített tejjel. A megsütött tészta széleket lereszeljük, majd átszitáljuk. Ha a puding kihűlt összekeverjük Ramás sűrített tejjel.

A lapokat vékonyan megkenjük a krémmel, az utolsó lapra is kenünk krémet, majd megszórjuk a lereszelt és átszitált tésztával. Másnap szeleteljük.