Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mákos piskóta

Hozzávalók:

cukor
1 pohár
1 pohár=2dl=250g
mák
1 pohár
kókuszreszelék
1/2 pohár
tojásfehérje
6 darab
tojássárgája
6 darab
liszte
3 evőkanál
margarin
10 dekagramm
tej
2 pohár
babapiskóta
vodka
kakaó
3 evőkanál
víz
3 evőkanál
cukor
3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd hozzáadunk 1/2 pohár cukrot utána a mákot és a kókuszreszeléket. Ezután rakunk bele 0.5 csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20-32 cm) öntjük és 180  fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd a tésztát kihűtjük.
  2. A krém:  1 pohár tejben 3 ek. lisztet, 1/2 pohár cukrot és a 6 tojássárgáját csomómentesre  keverjük. A másik 1 pohár tejet felforraljuk beleöntjük a tojássárgájás cuccot és addig főzzük amíg sűrű krém nem lesz belőle, majd kihűtjük.  Ha kihűlt 10 dkg margarinnal kihabosítjuk.
  3. Összeállítás: a tésztára borítjuk a krémet majd rátesszük a vodkába  megforgatott babapiskótát és utána csoki mázzal díszitjük amire kókuszreszeléket szórunk.
  4. Máz : 3 ek kakaót- vizet és cukrot felforraljuk majd a sütire öntjük.