Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Madártej tojáshab galuskával a legegyszerűbben

Hozzávalók:

tojás
4 darab
tej
1/2 liter
porcukor
5 evőkanál
vaníliarúd
1/2 darab

Elkészítés:

  1. A 4 tojás sárgáját 2 evőkanál porcukorral keverd habosra.
  2. A tejet forrald fel egy nagyobb lábasban 2 evőkanál porcukorral és a félbevágott vaníliával, aztán a habosra kevert tojássárgáját lassan öntsd a forró tejbe folyamatos keverés közben. Kis lángon állandóan keverve addig főzd, míg az általad kedvelt sűrűséget eléri.
  3. A tojásfehérjékből és 1 evőkanál porcukorból verj kemény habot, majd egy mikrózható tálba 750 watton 1,5 percig főzd. Jó kemény hab lesz belőle, amit egy kanállal könnyen kiszaggathatsz.
  4. madartej-2
    madartej