Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lekváros bukta

Hozzávalók:

liszt
50 dekagramm
élesztő
2 dekagramm
tojássárgája
2 darab
tej
3 deciliter
cukor
1 evőkanál
olvasztott margarin
12 dekagramm
1 csipet
porcukor
5 dekagramm
házi lekvár/dzsem
200 gramm

Elkészítés:

Lekváros bukta:

1. Előkészítjük a hozzávalókat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, pici cukrot adunk hozzá.

2. Egy tálba a tészta összes hozzávalóját beletesszük: liszt, tojássárgája, olvasztott 6 dkg margarin, só, porcukor, és végül az élesztős tej, majd sima tésztává gyúrjuk őket. Letakarjuk, és fél órát hagyjuk pihenni.

3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb buktákat szeretnénk, egyenlő négyzetekre felosszuk. Egy teáskanál lekvárt  teszünk a tetejére, és összehajtogatjuk buktává.

4. Olvasztott margarinba mártjuk, majd kizsírozott , lisztezett tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük őket. Negyed órát hagyjuk még pihenni mielőtt betesszük sülni.

5. 180 fokon 30 percig sütjük.