Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Karácsonyi Csillagsütemény

Hozzávalók:

Liszt
50 dekagramm
Élesztő
5 dekagramm
Tej
3 deciliter
1 csipet
Porcukor
5 dekagramm
Tojás sárgája
2 darab
Étolaj
6 evőkanál
Tojásfehérje
1 darab
A sütemény megkenéséhez
Nutella
egy pohár
Kristálycukor
1 csipet
Élesztő kelesztéséhez

Elkészítés:

  1. 1 deciliter cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a 2 tojás sárgájában kikeverjük a porcukrot, majd beletesszük a maradék 2 dl tejet és a 6 evőkanál étolajat.
  2. Ezután ráöntjük a masszát a lisztre, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt is, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. A kapott tésztát fél órát pihentetjük és 4 cipóra osztjuk.
  4. Mind a négy cipót gömb alakúra kinyújtjuk. Az alsó tésztát megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a következő réteget, és a másik két lapot is ugyanígy egymásra helyezzük. A legfelsőt nem kell már megkenni.
  5. Miután egymásra helyeztük a Nutellás tésztalapokat, a legfelső közepére ráteszünk egy kör alakú poharat, és ezt a részt kivéve 8 cikkre vágjuk a tészta széleit. Az egymás melletti cikkeket visszafordítjuk, és kissé egymáshoz nyomkodjuk a tetejét, de csak óvatosan nehogy kifolyjon a Nutella. Olyan lesz, mint egy kis virágszirom. Ezt minden egymás melletti cikkel elkészítjük, így 8 szirmot kapunk.
  6. Tojás fehérjével megkenjük és pirulásig sütjük légkeveréses sütőben 180 fokon.