Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kakukkfüves tűzdelt pulykaszárny

Hozzávalók:

pulykaszárny
2 darab
olaj
2 deciliter
fűszerpaprika
1 teáskanál
1 teáskanál
bors
1 kávéskanál
fokhagyma
1 fej
kakukkfű szárított vagy friss
1 teáskanál
szalonna
40 gramm

Elkészítés:

Kakukkfüves tűzdelt pulyka 2 főre:

1. Pulykaszárnyakat tisztítjuk, mossuk.

2. Készítünk egy pácot: olaj, fűszerek 3-4- gerezd reszelt fokhagyma. Összekeverjük és a pulykaszárnyakat belehelyezzük, átdörzsöljük vele, és fél órát hagyjuk pácolódni.

3. Tepsibe helyezzük a szárnyakat, bevagdossuk éles késsel, és fokhagyma gerezdeket, szalonna kockákat tűzdelünk bele.

4. Előmelegített sütőben 40 percig alufólia alatt sütjük légkeveréssel 180 fokon, majd felső sütésre kapcsolva 10 percig fólia nélkül.

Jóétvágyat hozzá!