Hozzávalók:
- pulykaszárny2 darab
- olaj2 deciliter
- fűszerpaprika1 teáskanál
- só1 teáskanál
- bors1 kávéskanál
- fokhagyma1 fej
- kakukkfű szárított vagy friss1 teáskanál
- szalonna40 gramm
Elkészítés:
Kakukkfüves tűzdelt pulyka 2 főre:
1. Pulykaszárnyakat tisztítjuk, mossuk.
2. Készítünk egy pácot: olaj, fűszerek 3-4- gerezd reszelt fokhagyma. Összekeverjük és a pulykaszárnyakat belehelyezzük, átdörzsöljük vele, és fél órát hagyjuk pácolódni.
3. Tepsibe helyezzük a szárnyakat, bevagdossuk éles késsel, és fokhagyma gerezdeket, szalonna kockákat tűzdelünk bele.
4. Előmelegített sütőben 40 percig alufólia alatt sütjük légkeveréssel 180 fokon, majd felső sütésre kapcsolva 10 percig fólia nélkül.
Jóétvágyat hozzá!