Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Jutka-féle jászberényi tekercs

Hozzávalók:

tojás
9 darab
kristálycukor
9 evőkanál
kávé
6 evőkanál
lefőzve, feketén
kakaó
1,5 evőkanál
liszt
9 evőkanál
sütőpor
1 csomag
vaj
20 dekagramm
porcukor
20 dekagramm
dió
20 dekagramm
darált
tej
2 deciliter

Elkészítés:

Ezt a sütit nem én készítettem, csak megkóstoltam, lefotóztam és elloptam a receptjét, mert mönnyei volt. 😀

A tészta elkészítése:
A 9 tojást sárgáját a kristálycukorral, a kávéval, a kakaóval, a lisztel és a sütőporral elkevered, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzákevered.
Kb. 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöd. Még melegen kendőre borítod, feltekered amíg ki nem hűl.

A krém elkészítése:
A vajat és a porcukrot kikevered habosra, aztán a diót a tejben kicsit megfőzve is hozzákevered.

jaszberenyi-tekercs-jutkasan