Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsos mártás

Hozzávalók:

sertéscomb vagy lapocka
50 dekagramm
vöröshagyma
2 darab
víz
1 liter
liszt
2-3 evőkanál
tejföl
1 evőkanál
tej
2,5-3 deciliter
főtt krumpli
fokhagyma
babérlevél
vegeta

Elkészítés:

  1. A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben.
  2. 20160220_133401

  3. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik
  4. 20160220_134242

  5. Utána a húst áttesszük egy fazékba amiben van 1 liter víz már. A hagymát ilyen színűre sütjük majd azt is beleöntjük a fazékba.
  6. 20160220_134705

  7. A húst addig főzzük amíg meg nem puhul, vegetával, fokhagymával és babérlevéllel ízesítjük.
  8.  A tejben a lisztet és a tejfölt elkeverjük és ezzel besűrűsítjük a fazékban lévő húst. Ha besűrűsödött akkor főtt krumplival tálaljuk. Ha kell a fűszereket pótoljuk és a vizet is pótolni kell amíg a hús meg nem puhul.