Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hajdinával rakott cukkini

Hozzávalók:

Hajdina
1 bögre
Olívaolaj
2 evőkanál
Darált sertéshús
500 gramm
Paprika
1 darab
Vöröshagyma
1 darab
Paradicsom
1 darab
Fűszerpaprika
1 teáskanál
Salátacukkini
2 darab
Tejföl
1 pohár
Fokhagyma
3 gerezd
Reszelt Trappista sajt
100 gramm

Elkészítés:

  1. Hajdinát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhulásig főzzük.
  2. Paprikát, paradicsomot, vöröshagymát tisztítjuk, mossuk, felaprítjuk, és kevés só  és fűszerpaprika hozzáadásával, készítünk egy lecsóalapot, majd megsütjük benne a darált húst.
  3. Salátacukkinit megmossuk, és hámozás nélkül kb. 1 cm vastagságú karikákra szeljük.
  4. Tűzálló edénybe pl.: jénai tál elkezdjük rétegezni. Alulra a hajdina, majd a hús, cukkinikarikák ismét hús, a tetején újra cukkini. Erre jön a fokhagymás tejföl, és a reszelt sajt.
  5. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg a sajt rá nem pirult.

Jó étvágyat! 🙂