Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Grízes tojás mézzel

Hozzávalók:

tojás
4 darab
1 csipet
búzadara
1,5 evőkanál
méz
4 evőkanál
étolaj
1,5 evőkanál

Elkészítés:

A Nosaltyn találtam ezt a receptet, kipróbáltam, és a képen látható az eredmény. Nem éppen egy hagyományos magyar rántotta. 🙂
Elkészítés:
A tojást felverjük, belekeverve a sót, búzadarát és 1 evőkanál mézet, az egészet csomómentesre keverjük.
A gázt közepes-magas fokozatra állítjuk, és elkezdjük a tojásos keveréket sütni, mint egy palacsintát. Amikor az egyik oldala megsült, elkezdjük az egyik oldalról felhengergetni, míg szabályos hengert nem kapunk (ha közben a már felhengergetett részre visszafolyik egy kis tojás, nem kell aggódni, csak várni 1-2 pillanatot, és ha már kicsit megszilárdult, a többi után hajtani ezeket a részeket is), és így sütjük tovább, míg a henger minden oldala megpirul.
A hengert most kis kockákra szeleteljük, és a kockákat addig forgatjuk, míg minden oldaluk pirosra sül.
A maradék mézzel leöntve tálaljuk.
grizes-tojas-mezzel