Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Görög saláta

Hozzávalók:

jégsaláta
240 gramm
paradicsom
200 gramm
kígyóuborka
200 gramm
lilahagyma
120
zöld és fekete olívabogyó
60 gramm
oregánó
1 csipet
bazsalikom
1 csipet
feta sajt
200 gramm
olívaolaj
4 evőkanál
1 csipet

Elkészítés:

Görögsaláta 4 főre:

1. A zöldségeket mossuk, tisztítjuk. Jégsalátát csíkokra, paradicsomot, uborkát kockákra, lila hagymát, olívabogyót, karikákra vágjuk. Feta sajtot kockázzuk.

2. Egy nagy tálba keverünk minden alapanyagot, majd fűszerezzük sóval, oregánóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és a tetejére kockázzuk a sajtot.

 

 

Megjegyzés:

Önmagában, pirítóssal, vagy köretként sült, grillezett húsok mellé kiváló frissítő köret.