Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fűszervajas brokkolival töltött csirke baconbe tekerve

Hozzávalók:

csirkemell
80 dekagramm
brokkoli
1 darab
kisebb
vaj
10 dekagramm
trappista sajt
20 dekagramm
citrom
fél darab
a leve kell
fokhagyma
3 gerezd
rozmaring, só, bors
bacon
40 dekagramm
zöld paprika
1 darab
sárga paprika
1 darab
piros paprika
1 darab
olaj
1 evőkanál

Elkészítés:

1. Csirkemellet megtisztítom, megmosom majd szeletelem.

2. Brokkolit megmosom és enyhén sós vízben előfőzöm, és felaprítom (a szár részt is nyugodtan fel lehet használni, nemcsak a brokkoli rózsáit).

3. Ezután készítek egy fűszervajat: szobahőmérsékletű vajat, reszelt trappista sajtot, sót, borsot, rozmaringot, reszelt fokhagymát és a fél citrom levét  összekeverem, rákenem a csirkemell szeletekre, majd ráhelyezem a fűszervajra a felaprított brokkolit, felcsavarom és bacon-nel begöngyölöm. Kiolajozott tepsibe helyezem őket szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 160 fokon addig sütöm, míg a bacon pirosra sül.

4. A különböző színű paprikát vékony csíkokra szelem, kevés olajon hirtelen nagy lángon pirítom, citrom levével meglocsolom és a kész hús mellé tálalom, köretnek párolt rizst ajánlok.

Jó étvágyat! 🙂

Megjegyzés:

Az előfőzött brokkolit miután kivettük a forró vízből, tegyük át hideg vízbe addig, amíg nem használjuk fel a húshoz, mert így megtartja, szép zöld színét.