Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Füstölt lazac pástétom torma krémmel

Hozzávalók:

vaj
45 gramm
30 gramm a pástétomhoz, 15 gramm a tormakrémhez
citrom
1 darab
füstölt lazac filé
160 gramm
újhagyma
2 szál
RISKA tejszín
fél deciliter
bors
madár saláta
40 gramm
oliva olaj
20 milliliter
tormakrém
2 teáskanál
petrezselyem
2-3 szál
baguette
6-8 szelet

Elkészítés:

1. Fázis:
A citromot, a petrezselymet és az újhagymát megmossuk, majd a füstölt lazac filét, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk.
lazac
2. Fázis:
Egy tálban, egy kanál segítségével jól kikeverjük a tejszínt, a vajat, a petrezselymet a lazaccal.
3. Fázis:
Mikor kész van, hozzáreszelünk 1 db citromnak a héját, majd összedolgozzuk.
4. Fázis:
A tormakrémhez adjuk hozzá a vajat és jól keverjük ki.
5. Fázis:
Egy serpenyőben közepesen erős lángon oliva olajat hevítünk és aranybarnára pirítjuk a bagettek mindkét oldalát, oldalanként 2-2 percet.
bagett
A pirított baguetteket megkenjük a tormakrémmel majd a lazac pástétomokat kanállal ráhelyezzük. Madársalátával díszítjük.