Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fekete-fehér csokitorta

Hozzávalók:

tojás
1 darab
sütópor
1 csomag
margarin
5 dekagramm
cukor
25 dekagramm
liszt
25 dekagramm
tej
2,5 deciliter
kakaó
4 evőkanál
étcsoki
10-20 dekagramm
fehér csokoládé
20 dekagramm
zselatin
1.5 dekagramm
víz
3 evőkanál
tojássárgája
3 darab
porcukor
8 dekagramm
hulala
2.5 deciliter

Elkészítés:

Elkészítés

  1. A tojást 25 dkg cukorral, a sütőporral és 5 dkg puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 4 evőkanál kakaóport, 25 dkg lisztet, és 2,5 dl tejjel simára keverjük.
  2.  A csokit apró kockákra daraboljuk, és hozzákeverjük a masszához. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 percig (tűpróba) sütjük. Ha 2 tábla csokit használok, akkor az egyiket darabolva a massza tetejére szórom, a másikat belekeverem.
  3. Oldjunk fel 1,5 dkg zselatint kevés vízben (én 3 ek vizet használtam), majd melegítsük fel.

Verjünk fel 3 db tojássárgáját 8 dkg porcukorral. Olvasszunk meg gőz fölött 20 dkg fehércsokoládét, majd keverjük a felvert tojássárgájához a zselatinnal együtt. Verjünk fel 2,5 dl habtejszínt, majd forgassuk a krémbe. A krémet egyenletesen oszlassuk el a kihűlt tésztán. Tegyük a hűtőbe legalább 3 órára és csak ezután vegyük ki a formából.