Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Diós mákos kevert süti

Hozzávalók:

Dió
10 dekagramm
Darált Mák
10 dekagramm
Alma
3 darab
közepes méretű
Teljes őrlésű liszt
10 dekagramm
Zabpehely
10 dekagramm
Tojás
1 darab
Cukor
10 dekagramm
Napraforgó olaj
1 deciliter
Tejföl
2,5 deciliter
Vaníliás cukor
1 csomag
Sütőpor
1 csomag
Só, Fahéj
1 csipet
Narancs leve
1/2 darab

Elkészítés:

  1. Mákot ledaráljuk, diót tisztítjuk, késsel durvára vágjuk, almát mossuk, hámozzuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és minden hozzávalót összekeverünk
  2. 180 fokon 30 percig sütjük, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tortaformában. Porcukorral meghintve táljuk, készíthetünk hozzá vaníliasodót is. Jó étvágyat! 🙂