Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis céklatorta

Hozzávalók:

cékla (tisztítva mérjük)
20 dekagramm
étcsokoládé
15 dekagramm
cukor
10 dekagramm
tojás
3 darab
vaj (olvasztott)
10 dekagramm
finomliszt
20 dekagramm
sütőpor
1 csomag
dió
5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, s puhára főzzük.
  2. Késbetétes robotgépben összeaprítjuk a céklát, majd az apróra tört csokit is hozzáadjuk, s felaprítjuk. (Ha nincs robotgépünk, akkor botturmix-szal pürésítjük a céklát.)
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A három sárgáját összekeverjük a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal.
  4. A cukros keverékhez adjuk a céklás-csokis krémet, majd a sütőporos lisztet és a diót is.
  5. A habverő karokat lepucolva egy csipet sóval keményre verjük a fehérjéket, majd a habot a tésztához forgatjuk.
  6. Kivajazott (kerek) formában 45 perc alatt megsütjük a sütit.