Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Brokkolis Quiche (Francia lepény)

Hozzávalók:

Brokkoli
400 gramm
Hideg vaj
150 gramm
Liszt
250 gramm
Víz
2 evőkanál
1/3 kávéskanál
Sonka vagy bacon vagy csirkemell
150 gramm
Tejföl
150 gramm
Reszelt sajt
100 gramm
Bors, szerecsendió
1 csipet
Tojás
3 darab

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a pite tésztáját: a vajat felverjük a tojás sárgákkal és sóval, hozzáadjuk a lisztet majd a vizet és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Brokkolit tisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben leforrázzuk és hideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a színét. A sonkát, bacont vagy épp csirkemellet (kinek mivel szimpatikus) felcsíkozzuk, kevés olajon megpirítjuk, és ha átsült hozzáadjuk  a brokkolit összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tálba felverjük a 3 tojás fehérjét, hozzáadjuk közben a tejfölt, reszelt sajtot és fűszerezzük, sóval , borssal, szerecsendióval.
  4. Torta- vagy pitesütőformát enyhén kikenünk vajjal és pici liszttel megszórjuk, majd a hűtőből kivett pitetésztát a sütőforma aljára tesszük, ráöntjük a brokkolis ragut, végül a habot.
  5. 25-30 percig 160 fokon megsütjük. Jó étvágyat hozzá! 🙂