Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Barackos túrótorta gumicukor dekorral

Hozzávalók:

tojás
6 darab
eritrit
12 evőkanál
liszt
9 evőkanál
sütőpor
1,5 csomag
tej 1,5%
0,5 liter
Dr Oetker vaníliapuding
1 csomag
félzsíros túró
0,5 kilogramm
Hullala tejszín
3 deciliter
Expressz zselatin
1 csomag
Barack (friss vagy konzerv)
200 gramm

Elkészítés:

Barackos túrótorta gumicukor dekorral

 

1.  Sütünk 3 piskótát.  1. piskóta hozzávalói, elkészítése: 3 tojást kettéválasztjuk, a sárgájába 3 evőkanál eritritet teszünk és turmixgéppel kikeverjük. Majd 3 evőkanál lisztet és fél zacskó sütőport keverünk hozzá fakanállal. Eközben felverjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a masszához keverjük óvatosan. Kapcsos tapadásmentes tortaformában 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. És még ebből 2-őt készítünk.

2. Túrókrém: főzünk egy vaníliapudingot, 3 evőkanál eritrittel ízesítve, és félre tesszük kihűlni. Ha kihűlt turmix géppel belekeverjük a fél kg túrót, majd felverjük a Hullalát , és hozzáadjuk az expressz zsalatint. Ezután a felvert tejszínt a pudingos túrókrémbe keverjük.

3. Végül felaprítjuk a barackot és a túrókrémbe keverjük.

4. A piskóta lapokat megtöltjük a túrókrémmel, egymásra helyezve, tetejét és oldalát is, végül fantáziánk szerint dekoráljuk. (Kislányom kívánsága volt hogy gumicukros legyen) 🙂