Tag: rostbő

Gránátalmás chia puding
Tartalmaz: 6 hozzávaló
Kategória: Édes krémek
Nehézség: Easy

Gránátalmás chia puding

2020-04-23 0 0 Nincsenek hozzászólások.
4442 views
Gránátalmás chia puding 1 főre: 1. Gránátalma belsejét kiszedjük, diót aprítjuk. 2. Kókusztejet csak addig melegítjük, amíg a mézet kikeverjük benne, majd hozzáadjuk a chia magot, gránátalmát (pár szemet hagyunk tálalásra), és miután kihűlt kis tálkákba vagy pohárba merjük s egy éjszakára hűtőbe tesszük. 3. A chia mag ahogy megszívja…
Kiemelt
Zabpelyhes csirkefalatkák rizibizivel
Tartalmaz: 7 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Zabpelyhes csirkefalatkák rizibizivel

2016-03-23 0 2 Nincsenek hozzászólások.
3862 views
Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe téve egy órát pácolódik benne. Addig elkészítjük a rizibizit. Megfőzzük a zöldborsót, megpirítjuk kevés olajon a rizst fehéredésig, háromszoros vízzel felengedjük, puhára főzzük. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, a joghurtos csirkemellett zabpehelybe forgatjuk, és 180 fokon 20 perc alatt készre…
Brokkoli sajtmártásban grillezett sütőtökkel
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Easy

Brokkoli sajtmártásban grillezett sütőtökkel

2015-12-17 1 2 Nincsenek hozzászólások.
2764 views
Brokkolit mossuk, tisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd egy kivajazott tűzálló edényben elhelyezzük. Készítünk egy besamel mártást, amihhez először a tejet kell felforrósítani, majd a vajat liszttel megszórjuk , közben kevergetjük, és mikor sűrűsödni kezd meleg tejet hozzáadjuk, közben végig kevergetve nehogy leégjen. Ízesítjük csipet sóval ,…
Diós mákos kevert süti
Tartalmaz: 13 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Easy

Diós mákos kevert süti

2015-12-16 1 2 Nincsenek hozzászólások.
2961 views
Mákot ledaráljuk, diót tisztítjuk, késsel durvára vágjuk, almát mossuk, hámozzuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és minden hozzávalót összekeverünk 180 fokon 30 percig sütjük, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tortaformában. Porcukorral meghintve táljuk, készíthetünk hozzá vaníliasodót is. Jó étvágyat! 🙂
Hajdinával rakott cukkini
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Nehézség: Easy

Hajdinával rakott cukkini

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4224 views
Hajdinát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhulásig főzzük. Paprikát, paradicsomot, vöröshagymát tisztítjuk, mossuk, felaprítjuk, és kevés só  és fűszerpaprika hozzáadásával, készítünk egy lecsóalapot, majd megsütjük benne a darált húst. Salátacukkinit megmossuk, és hámozás nélkül kb. 1 cm vastagságú karikákra szeljük. Tűzálló edénybe pl.: jénai tál elkezdjük rétegezni. Alulra…
Provanszi céklafőzelék hajdinafasírttal
Tartalmaz: 15 hozzávaló
Kategória: Főzelékek
Nehézség: Moderate

Provanszi céklafőzelék hajdinafasírttal

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4954 views
Céklafőzelék: Céklát, sárgarépát, burgonyát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk, és felkockázzuk. A vajban elkezdjük sütni a sárgarépát, 1 evőkanál mézet csurgatunk rá, kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a céklát, végül a burgonyát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd ízesítjük csipet sóval, borssal, és őrölt köménnyel. Ha a zöldségek megpuhultak, a tűzről levéve…
Sárgarépás cukkiniprósza
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Köretek
Nehézség: Easy

Sárgarépás cukkiniprósza

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4000 views
A cukkinit, sárgarépát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk és lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt összekeverjük. Teflonban kevés olajat hevítek egy evőkanállal öntök rá a prósza anyagból, kissé elegyengetem a masszát és kisütöm. A prószát frissen, melegem fogyasszuk, úgy a legfinomabb, tejfölt tálalhatunk mellé. Önállóan, de köretként…
Kiemelt
Spenótos galuska, citromos garnélával
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Moderate

Spenótos galuska, citromos garnélával

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
5508 views
Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjuk. Ezután bő, enyhén sós forró vízbe beleszaggatjuk a galuskánkat. Majd leszűrjük. Készítünk egy fűszervajat: vaj, reszelt fokhagyma, só, bors, ezt kikeverjük, és megsütjük rajta leolvasztott…
Lost Password
Username
Password
Username or email