Tag: húsvét

Aszalt szilvával töltött karaj hercegnőburgonyával
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Moderate

Aszalt szilvával töltött karaj hercegnőburgonyával

2016-04-09 1 2 Nincsenek hozzászólások.
3519 views
A hús közepébe hosszában 2 lyukat  szúrunk. Ebbe beledugjuk az aszalt szilvát. Minden oldalát átdörzsöljük sóval vagy ételízesítővel .Egy tepsit kibélelünk alufóliával beletesszük a karajt és  melléhelyezzük a karikákra vágott vörös hagymát és egy kevés zsír darabkákat majd lefedjük alufóliával és beleöntünk fél deciliter vizet.  180 fokos sütőben, letakarva kb. 2…
Húsvéti leves
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Leves receptek
Nehézség: Easy

Húsvéti leves

2016-04-09 0 1 Nincsenek hozzászólások.
7785 views
A sonkához, krumplihoz azért nem írok mértékegységét mert mindenki a saját ízlése szerint készíti. 1:1 arányban kell lenniük. A leves csontot vízben megfőzzük, amíg a hús megpuhul. A levescsont kivesszük hogy legyen hely majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és szalonnát, a feldarabolt krumplit. Ezt addig főzzük amíg a krumpli…
Kiemelt
Leopárd kalács
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Kelt tészták
Nehézség: Moderate

Leopárd kalács

2016-03-13 0 1 Nincsenek hozzászólások.
5971 views
1. Megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Utána összedagasztjuk a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és kb. két deci langyos tejjel. 2. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ha szükséges pici tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk az állagát. Ha már fényes a tészta beledagasztjuk a 6…
Lost Password
Username
Password
Username or email