Kategória: Kelt tészták

Lekváros bukta
Elkészítés: 60 perc
Kell hozzá: 9 hozzávaló
Kategória: Kelt tészták
Nehézség: Közepes

Lekváros bukta

2020 ápr. 23. 0 0 Nincs hozzászólás
629 megtekintés
Lekváros bukta: 1. Előkészítjük a hozzávalókat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, pici cukrot adunk hozzá. 2. Egy tálba a tészta összes hozzávalóját beletesszük: liszt, tojássárgája, olvasztott 6 dkg margarin, só, porcukor, és végül az élesztős tej, majd sima tésztává gyúrjuk őket. Letakarjuk, és fél órát hagyjuk pihenni. 3. Lisztezett…
Kiemelt
Korpás túró pogácsa, kapros túrókrémmel
Elkészítés: 90 perc
Kell hozzá: 13 hozzávaló
Kategória: Kelt tészták
Nehézség: Közepes

Korpás túró pogácsa, kapros túrókrémmel

2016 jún. 1. 1 1 Nincs hozzászólás
2438 megtekintés
Lisztet összekeverjük a búzakorpával, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalót is, és tésztát gyúrunk belőle. 1 órát pihentetjük, k 1,5 centi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírra helyezzük őket, késsel bevagdossuk kicsit a tetejét és egy felvert tojással megkenjük. 180 fokon kb légkeverésen kb fél órát sütjük. Egy csokor…
Kiemelt
Leopárd kalács
Elkészítés: 120 perc
Kell hozzá: 9 hozzávaló
Kategória: Kelt tészták
Nehézség: Közepes

Leopárd kalács

2016 Már. 13. 0 1 Nincs hozzászólás
2839 megtekintés
1. Megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Utána összedagasztjuk a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és kb. két deci langyos tejjel. 2. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ha szükséges pici tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk az állagát. Ha már fényes a tészta beledagasztjuk a 6…
Regisztráció Elfelejtett jelszó
Felhasználónév
Érdemes nem túl hosszú felhasználónevet választani a gyors bejelentkezés érdekében. Az oldalon használni kívánt nevet bejelentkezés után lehet beállítani.
Jelszó
Jelszó megerősítése
Email cím
Felhasználónév vagy email cím